Ekonomická olympiáda

Ekonomická olympiáda (EO) je celorepubliková súťaž v znalostiach z ekonómie a financií, ktorá je určená študentom stredných škôl. Svojím poňatím prispieva k ďalšiemu rozvoju kľúčových schopností a znalostí študentov v tomto odbore.

Organizačne a odborne EO  garantuje INESS v spolupráci s českým Institutem ekonomického vzdělávání, partnerskými univerzitami a inštitúciami.

 Ekonomickej olympiády má nasledovne úrovne:

školské kolá: koordinátor Ekonomickej olympiády (poverený učiteľ) s pomocou online testovacieho systému a podpory zo strany organizátorov EO,

krajské kolá: INESS v spolupráci s univerzitami v kraji a krajskými komisiami EO,

finále: INESS a partneri. Čitať ďalej

Tadiaľ cesta nevedie

Hľadajme lepšie možnosti – prevencia látkových a nelátkových závislosti.

V rámci preventívnych aktivít proti drogovej závislosti návykových látok a iných druhov závislosti bola na našej škole zrealizovaná dňa 19. 2. 2018 séria  besied so žiakmi 2. ročníka sociálnou pedagogičkou Mgr. Miriam Kukulskou, pracovníčkou Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Bardejove.

Názov témy: Tadiaľ cesta nevedie

Obsahová náplň: Čitať ďalej

Valentínsky turnaj vo futsale

Dominancia štvrtákov
V stredu 14.2.2018 sme pre našich žiakov pripravili Valentínsky turnaj vo futsale. Samozejme,  valentínsky termín nebol čisto náhodný.Máme ich predsa radi. V tomto „láskavom“ duchu sa niesol aj celý turnaj, aj keď niektoré súboje boli veru poriadne tvrdé. Chlapci a naša futbalistka Viktória si do  sýtosti zabehali, nakoľko každý tím absolvoval 5 zápasov vo svojej základnej skupine. Družstvá, ktoré sa umiestnili na druhom mieste, hrali o konečné tretie miesto, ktoré získala 4.D, keď tesne porazila elektrikárov z 3.B. Víťazi svojich skupín hrali o celkové víťazstvo, ktoré napokon zaslúžene získala 4.C,
keď porazila 4.B. Všetky popredné priečky teda napokon obsadili naši najstarší štvrtáci.
Víťazom srdečne blahoželáme a ďakujeme všetkým za príjemne strávený deň.
PK TV Čitať ďalej

VALENTÍNKY AJ NA PRIEMYSLOVKE

V dnešný deň, v stredu 14. 2. 2018 , mal každý dobrú náladu! Je totiž príjemné byť obdarovaný., či už čokoládovým srdiečkom alebo milým slovom a úsmevom.Niektorí mali dokonca možnosť prečítať si slová venované z úprimného srdiečka, pre radosť a dobrý pocit!:-) Odkazy počas týždňa pribúdali v schránke tej „kamennej“ i v tej elektronickej a dnes s očakávaním dorazili k svojim adresátom. Veríme, že potešili.
Prajeme Vám krásneho Valentína!

Čitať ďalej

Kurz žiakov ZŠ na PC

Stredná priemyselná škola žiakom základných škôl ponúkla kurz písania na počítači. O tento kurz prejavili záujem žiaci zo ZŠ MŠ Gaboltov, CZŠ sv. Egídia v Bardejove a žiačky III. ZŠ v Bardejove.

Kurz sme začali 6. novembra 2017 a trval do 5. februára 2018. Každý pondelok v čase od

14.00 do 16.00 sme sa stretávali v učebni č. 35, aby sme nadobudli  zručnosť v písaní desaťprstovou hmatovou metódou na počítači bez vyhľadávania písmen zrakom. Táto technika vedie k veľkým úsporám času. Po celý čas trvania kurzu sme pracovali v programe ATF, ktorý obsahuje lekcie a snímky hmatov, slov, viet a textu. Každú snímku sme  precvičovali  tak dlho, kým sme nedosiahli  aspoň požadovanú presnosť. Text zvolenej snímky sme precvičovali rozličnými formami. Základnou možnosťou bolo  opakovanie snímky. Žiaci po celý čas trvania kurzu húževnato pracovali, súťažili medzi sebou o najlepší odpis. Cieľom kurzu bolo prebrať písmená od prvej až po 13. lekciu, čo sa nám podarilo. Čitať ďalej