Zoznamovací výlet žiakov prvého ročníka SPŠ v Bardejove

V tradícii prváckych zoznamovacích výletov, založenej minulý rok, sme chceli pokračovať aj tohto roku. Vytvoriť nové priateľstvá nám ponúkol výlet do Vysokých Tatier.

V utorok 26.9.2017 sa dva autobusy so žiakmi, ich triednymi učiteľmi a Ing. Popjakom nasmerovali na Tatry, konkrétne do Kežmarských Žľabov.

Po ubytovaní a posilňujúcom obede naša cesta viedla do Starého Smokovca, kde bol začiatok túry na Hrebienok, k Vodopádom Studeného potoka a Reinerovej útulni. Tam sme sa posilnili a okrem krásnych vyhliadok, ktoré sa nám ponúkali, sme obdivovali aj líšku Elišku.

Po večeri sme pripravili ohnisko a všetko potrebné na opekanie. Kto vládal, zahral si futbal, a viacerí oprášili aj ľudové pesničky.

Druhý deň sme sa vybrali smerom na chatu Plesnivec. Po vzájomnej dohode, že nič netreba preháňať, sme si túru skrátili na križovatke pri Čiernej vode.

Septembrové Tatry nesklamali. Slnko ich zalialo svojimi zlatými lúčmi. S pohľadom na ich majestátnosť sme sa plní zážitkov a nových kamarátstiev vrátili domov.

 

Ing. Alžbeta Hovancová