Prestížny certifikát ECDL zdarma

S tisíckami záujemcov, zo stoviek škôl

V registračnom portáli je v súčasnosti registrovaných 6 765  žiakov, záujemcov o certifikát zo 104 stredných škôl, z toho 2 663 žiakov už ukončilo konzultácie a zúčastnilo sa overovania v 4 kľúčových moduloch.  V období do 15. januára  2021 certifikát získalo 1962  žiakov stredných škôl.

Niektorí maturanti testovanie nedokončili pre zrušenie testovania z dôvodu mimoriadnej situácie, počas ktorej prezenčná forma konzultácií k ECDL bola nahradená formou videokonferencie.

Počet zapojených učiteľov zo stredných škôl je 502, avšak 189 učiteľov aktivitu predčasne ukončilo. Certifikát získalo 201 učiteľov SŠ.

Pre veľký záujem sa od júna 2020 sa zapojili do aktivity aj učitelia základných škôl, ich počet  je 127. S testovaním začnú ihneď, ako to súčasná situácia dovolí. Pre učiteľov sa pripravuje možnosť testovania sa aj online formou.

„Vysokoškolských študentov  sa doteraz zapojilo 1 601 z plánovaných 2 000. Išlo o študentov štyroch slovenských univerzít. Konkrétne z UKF 51 študentov, z UMB 63 študentov. Z UNIZA sa zapojilo 753 študentov a z UPJŠ 734. Testovania na získanie medzinárodného certifikátu ECDL prebiehali na Žilinskej univerzite v Žiline a na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach,“ hovorí RNDr. Slávka Blichová garantka uvedenej aktivity pre vysoké školy.

zdroj: https://www.minedu.sk/prestizny-certifikat-zdarma-ziakom-aj-ucitelom-rozsiri-digitalne-zrucnosti/