Naši futbalisti na okresnom a regionálnom kole so skóre 10:0

Dňa 28.3.2018 sa na umelej tráve Partizána Bardejov uskutočnilo okresné kolo vo veľkom futbale žiakov stredných škôl. Tohto turnaja sa zúčastnili štyri školy, žiaci Strednej priemyselnej školy v Bardejove postupne zdolali Gymnázium L. Stӧckela 1:0, Spojenú školu J. Henischa 2:0 a Súkromnú strednú odbornú školu služieb 2:0. S celkovým skóre 5:0 jednoznačne tento turnaj vyhrali a postúpili na regionálne kolo, ktoré sa konalo 20.4.2018 v Lipanoch.

V Lipanoch na tomto turnaji reprezentovali svoje okresné mestá tri školy. Naši žiaci (SPŠ) postupne remizovali so Sabinovom 0:0, kde bolí lepším tímom, no nešťastne prehrali na pokutové kopy. Výrazne porazili Starú Ľubovňu 5:0, no obsadili iba neuspokojivé druhé miesto. Zaujímavosťou týchto turnajov bolo, že brankár Dávid Fellegi nedostal v piatich zápasoch v riadnom hracom čase ani jeden gól a celkové skóre družstva bolo 10:0.

Čitať ďalej

EKONOMICKÁ OLYMPIÁDA 2018

V priestoroch Ekonomickej univerzity v Bratislave sa 26. apríla 2018 konalo celoslovenské finále vôbec prvej Ekonomickej olympiády pre stredoškolákov, ktorú organizuje INESS – Inštitút ekonomických a spoločenských analýz v spolupráci s českým Institutem ekonomického vzdělávání (INEV).

Cieľom Ekonomickej olympiády je  vzbudiť záujem o ekonómiu u mladých ľudí, vyhľadávať spomedzi nich nadaných ekonómov a podporovať ich v ďalšom rozvoji. Súťaž prispieva k zlepšeniu ekonomickej a finančnej gramotnosti mladých Slovákov.

Záverečnému finále súťaže predchádzali školské kolá, do ktorých sa zapojilo viac ako 4000 študentov zo 150 stredných odborných škôl a gymnázií. Nasledovali krajské kolá, z ktorých do celoslovenského kola postúpilo 50 finalistov zo všetkých regiónov Slovenska.

Teší nás, že práve náš žiak Tomáš Kačmár, študent 2.ročníka odboru technické lýceum na Strednej  priemyselnej škole v Bardejove, ako jediný zástupca bardejovských stredných škôl v krajskom kole, ktoré sa konalo v priestoroch Fakulty manažmentu Prešovskej univerzity, skončil ako tretí a tým splnil kritériá postupu do celoštátneho kola. Čitať ďalej

ŠKOLSKÉ KOLO SÚŤAŽE V PÍSANÍ NA PC

Dňa 19. apríla 2018 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v písaní na PC. V tejto súťažnej disciplíne si žiaci 1. C a 1. B triedy študijného odboru Technické lýceum overili rýchlosť a pohotovosť svojich prstov.

Vedieť rýchlo a presne písať bez toho, aby sme sa pozerali na prsty, je dnes veľmi dôležité. Túto skvelú zručnosť môžu žiaci využiť aj na vysokých školách pri písaní seminárnych prác či diplomovej práce.

Tejto súťaže sa zúčastnilo 34 žiakov. Jedenásť prác bolo vyradených pre prekročenie limitu presnosti či nižšiu minútovú rýchlosť. Súťaž organizovali a práce vyhodnotili Mgr. Mária Kravcová a Ing. Mgr. Helena Labancová.  Pri určení umiestnenia  žiakov sa vychádzalo z najvyššie dosiahnutého počtu úderov za 10 minút a penalizácii 10 trestných bodov za jednu chybu. Víťazom školského kola súťaže v písaní na PC sa stali: Čitať ďalej

Inovačný workshop

Žiaci 2.C  dňa 18.04.2018 absolvovali inovačný workshop v rámci projektu inovujme.sk, ktorý je financovaný európskou úniou v rámci operačného programu výskum a inovácie. Počas piatich hodín boli v rámci mini prednášok, príkladov, cvičení a hier vysvetlené pojmy: inovácia, inovačný proces a kreatívne myslenie.

Najdôležitejším prvkom inovačného workshopu bolo odovzdanie novej techniky na generovanie nápadov. Túto techniku sa žiaci naučili na fiktívnom príklade a následne si ju vyskúšali na reálnej téme – ako zvýšiť atraktivitu mesta Bardejov. Čitať ďalej

DEŇ NARCISOV – sme radi, že môžeme pomáhať

Deň narcisov sa už tradične koná na jar a jeho symbolom je žltý narcis – kvietok jari a nádeje, ktorý si ľudia pripínajú v tento deň na svoj odev a tak vyjadrujú solidaritu s onkologickými pacientmi. Aj tohto roku sa 13. apríl niesol v žltej farbe narcisov na podporu všetkých, ktorí čelia zákernej rakovine. Tejto zbierky sa zúčastňuje množstvo dobrovoľníkov, medzi ktorými nechýbala ani naša škola a naše dobrovoľníčky z radov ŽŠR, ktorým sa podarilo vyzbierať peknú sumu 209,82 EUR.
Všetkým, ktorí nezostali v tento deň ľahostajní k problémom iných, úprimne ďakujeme v mene Žiackej školskej rady i v mene Ligy proti rakovine. Čitať ďalej

Chlapci aj dievčatá na medailových miestach na okresnom kole vo florbale

Dňa 5.4.2018 sa uskutočnilo okresné kolo vo florbale chlapcov SŠ v telocvični Hotelovej akadémie v Bardejove. Organizátorom bola naša škola ,ktorú reprezentovali žiaci: Baranok Artúr , Dočar Martin, Džamba Matej, Feckanin Tomáš, Hiščár Jakub, Jakub Gutek, Kukľa Tomáš, Lukáč René , Michnovič Boris, Ristvej Branislav, Vaško Šimon , Vendeľ Peter pod vedením Mgr.Ľuboša Falata.V svojej skupine postupne zdolali Obchodnú akedémiu a Súkromnú strednú školu služieb a tesne prehrali s Gymnáziom L.Stockela ,čím obsadili druhé miesto v skupine a možnosť bojovať o celkové tretie miesto s Hotelovou akadémiou.V riadnom hracom čase sa tento zápas skončil nerozhodne 1:1 a nasledovali samostatné nájazdy. Súper premenil iba jeden nájazd , naši žiaci Kukľa a Ristvej využili svoje možnosti ,čím zabezpečili pre našu školu pekné tretie miesto. Čitať ďalej