Grantová schéma pre žiacke školské rady

Cieľom grantového programu #zlepšimeto je skvalitnenie života mladých ľudí na stredných školách v Prešovskom kraji prostredníctvom angažovaných žiackych školských rád (ŽŠR).

Žiadosť o grant môže podať fyzická osoba, ktorá dovŕšila vek 18 rokov, a ktorá je zároveň členom ŽŠR na strednej škole v Prešovskom kraji (štátne, cirkevné a súkromné stredné školy). Akceptovaný bude max. 1 projekt za ŽŠR. Celková alokácia grantového programu #zlepšimeto v roku 2021 je 5000 €, pričom výzva podporí jednotlivé projekty v maximálnej sume 500 € za 1 projekt.

Čitať ďalej

Oznam – prevod slovného hodnotenia

Ak školský vzdelávací program základnej školy, ktorú žiak navštevoval, určuje hodnotenie žiakov tak, že v 6. až 9. ročníku nemajú na vysvedčení dostatočný počet známok, lebo niektorý predmet nebol klasifikovaný alebo bol hodnotený slovne, môže zákonný zástupca požiadať riaditeľa základnej školy na prevedenie slovného hodnotenia  na známku.  Ak zákonný zástupca nedoloží prevedenie slovného hodnotenia na známku základnou školou, škola ho  nahradí  hodnotením z daného predmetu z najbližšieho polroka alebo roka, v ktorom bol žiak klasifikovaný známkou.