DOD 2018

SPŠ v Bardejove navštívilo 580 žiakov základných škôl

Priemyslovka predstavila svoje priestory

 

Deň otvorených dverí je vždy  príležitosťou školy  umožniť nazrieť za jej brány a okúsiť atmosféru  priestorov školy, samotného vyučovacieho procesu, vidieť žiakov a učiteľov, a tak sa snáď ľahšie rozhodnúť, či je to tá pravá stredná škola. DOD na Strednej priemyselnej škole v utorok  30.1.2018 bol práve o tom.

Maskot školy, školská hudobná skupina Pracovná sobota či mímovia na chodúľoch a v neposlednom rade naši študenti privítali a následne celé dopoludnie sprevádzali žiakov základných škôl, ktorí k nám zavítali v sprievode výchovných poradcov a svojich učiteľov. Ukázali im priestory, predstavili študijné odbory, ktoré škola ponúka, aké akcie, podujatia, aktivity organizuje a aké úspechy naši žiaci dosahujú.

Študenti pod vedením svojich pedagógov pripravili zaujímavé ukážky vyučovacieho procesu a privítali medzi sebou stovky deviatakov z celého regiónu, ktorí sa práve v tomto období rozhodujú pre výber svojho budúceho povolania, a teda aj strednej školy, ktorú chcú najbližšie štyri roky navštevovať a nadobúdať v nej nové vedomosti a zručnosti.

V tento deň sa mohli na vlastné oči presvedčiť o tom, že na škole to doslova žije. Počas dňa učitelia i študenti prezentovali všetky študijné odbory – staviteľstvo, techniku a prevádzku dopravy, elektrotechniku, technické lýceum. Čitať ďalej

39. PLES PRIEMYSLOVÁKOV

Škola nie je len o skúšaní, písomkách a iných povinnostiach. Mali by sme spoločný čas využívať na vzájomné spoznávanie a prežívanie krásnych chvíľ. Jednou z nich je aj každoročný ples, ktorý je pre všetkých nezabudnuteľný. Tento rok sa konal už 39. ples priemyslovákov, na ktorom sa spoločne zabávali učitelia, študenti aj absolventi našej školy. O skvelú atmosféru sa postarala hudobná skupina Song z Rešova. Po niekoľkých tanečných kolách sa nám v programe predstavili naši štvrtáci so svojimi zaujímavými scénkami a tancom. V závere programu vystúpil taktiež ĽS Čerhovčan, ktorý nám tancom a spevom spríjemnil večer. Neodmysliteľnou súčasťou bola aj bohatá tombola a voľba kráľa a kráľovnej plesu. Stali sa nimi Adam Kuchcik a Patrícia Hudáčková. Veríme, že aj naďalej bude náš ples patriť k tým najlepším…
Erika Dubňanská, IV.D Čitať ďalej

Erika Dubňanská získala Cenu primátora mesta Bardejov

Bol to neopísateľný zážitok

Piatkové popoludnie 19.1.2018  v obradnej sieni Mestského úradu v Bardejove patrilo udeľovaniu Ceny primátora mesta Borisa Hanuščaka .

Takéto významné ocenenie si prevzala aj žiačka 4. ročníka odboru technické lýceum so zameraním na strojárstvo Strednej priemyselnej školy v Bardejove Erika Dubňanská. Počas celého štúdia sa veľmi aktívne zapája do mimovyučovacej činnosti i podujatí organizovaných v rámci práce žiackej školskej rady.

Pod odborným vedením Ing. Petra  Simka s prácou Vibračná brúska získala cenné 2. miesto v prestížnej celoslovenskej súťaži IPM STUDENT AWARD. Túto  súťaž vyhlasuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR , Štátny inštitút odborného vzdelávania a IPM SOLUTIONS, s. r. o. pre študentov stredných odborných škôl.  Ide o návrh a technické riešenie vibračnej brúsky, a to formou 3D modelu v programe CREO. Popredné umiestnenie je o to cennejšie, keďže v doterajšej 16-ročnej histórii súťaže je Erika Dubňanská jedinou študentkou, ktorá sa umiestnila na víťazných priečkach. Čitať ďalej