Vianočná akadémia 2022

Ponúkame Vám zostrih Vianočnej akadémie našej školy, ktorú si pre nás pripravili naši študenti. Po programe sme si všetci spoločne,študenti aj vyučujúci, vychutnali vianočný punč a koláčiky. Ďakujeme všetkým zúčastneným, tretiakom Marošovi Pyržovi a Jakubovi Goliašovi za spracovanie tohto zostrihu a želáme vám krásne Vianoce.

Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

Školského kola olympiády zo slovenského jazyka a literatúry sa v kategórii A (3. a 4. ročník) zúčastnilo 8 a v kategórii B (1. a 2. ročník) 12 žiakov. Úspešnými riešiteľmi v kategórii A sú Tomáš Jackanin zo IV. B triedy, Jakub Zuščin z III. B a Peter Franta z III. C triedy. V kategórii B bola najúspešnejšia Klaudia Novotná z I. C triedy. Blahoželáme a držíme palce Tomášovi Jackaninovi a Klaudii Novotnej, ako úspešní riešitelia s najvyšším ziskom bodov budú SPŠT reprezentovať vo februári na okresnom kole.

Vyšlo prvé číslo časopisu

Dnes vyšlo nové číslo časopisu. Toto číslo je len v online podobe. Od druhého čísla už bude časopis v klasickej tlačenej podobe.

Adresa časopisu je https://www.spsbj.sk/casopis

Odkaz na súť

Vianočné trhy Budapešť

Dnešný deň sa naši študenti zúčastnili poznávacieho výletu v hlavnom meste našich južných susedov, v Budapešti. Tento deň bol venovaný nielen kultúrnemu dedičstvu, histórii či pamiatkam, no niesol sa aj v duchu predvianočnej nálady a veľmi sme si ho užili.🎄

Sluha dvoch pánov

Študenti SPŠT v Bardejove, triedy III.A, III.C a IV.A, sa 8.12.2022 stretli v historickej budove DJZ v Prešove na predstavení Sluha dvoch pánov, jednej z najznámejších komédií Carla Goldoniho, autora takmer dvoch stoviek divadelných hier. Vďaka humoru, výborným hereckým aj speváckym výkonom, vtipným slovným hračkám a prepojeniu s dneškom sa nikto nenudil.

Po predstavení zostal čas aj na prechádzku po vianočne vyzdobenom Prešove, na nákup darčekov pre blízkych i šálku teplého čaju.

Giving tuesday

Dnešným dňom, 6.12.2022, práve v deň sv. Mikuláša vrcholí  8dňová výzva, ktorú začali naši vyučujúci anglického jazyka 29.11.2022 ako Projekt zvaný Giving Tuesday. Giving Tuesday (Darovací utorok) je Medzinárodným dňom dobrých skutkov, štedrosti, dávania a dobrovoľníctva. Táto globálna iniciatíva vznikla pred desiatimi rokmi ako odpoveď na tzv. festival konzumu Black Friday a Cyber Monday. Naši študenti spolu s učiteľmi sa v tomto adventnom čase pokúsili robiť viac dobrých skutkov ako inokedy, byť k sebe láskavejší, pozornejší, byť vďační aj za maličkosti, lebo len tak môže byť svet (naša škola) lepším miestom. V krátkom videu, ktoré vytvoril prvák Milan Škreptač vám ponúkame zostrihy z interaktívnych vyučovacích hodín anglického jazyka, na ktorých sme písali milé odkazy blízkym, dopĺňali texty piesní, či zahrali si krátke divadielka o najlepších dobrých skutkoch. Študentom a kolegom ďakujeme za výrobu anjelikov a milých pozorností, ktoré obetovali a ktoré putujú pre seniorov. Naša výzva sa však nemusí skončiť… Kiežby trvala  nielen do týchto Vianoc, ale usadila sa vo všetkých srdciach a stala sa našou prirodzenou súčasťou navždy. Nech sme generáciou lepších ľudí, na ktorých budú ich rodičia, či učitelia hrdí…

Svetový deň boja proti HIV/AIDS

Aj tento rok sa naša škola zapojila do celoslovenskej kampane boja proti AIDS pripnutím červených stužiek, ktorými vyjadrujeme solidaritu s ľuďmi trpiacimi touto zákernou chorobou. Taktiež sme zorganizovali kvíz, rozhlasovú reláciu a prednášku na tému: HIV/AIDS a rizikové správanie, ktorú pripravila Mgr. Miriam Kukulská z CPPPaP Bardejov.