Zoznamovací výlet žiakov prvého ročníka 

Nástup na strednú školu je pre každého žiaka veľkou zmenou a preto po prvých dňoch v škole žiaci prvého ročníka privítali možnosť zúčastniť  sa dvojdňového výletu 28.9.-29.9.2022 vo Vysokých Tatrách. 

Zoznamovací výlet I.A a I.D triedy sa niesol v priateľskej atmosfére. Naši prváci sa mohli spoznať pri spoločných zoznamovacích aktivitách, vydať sa spolu na Popradské a Štrbské pleso, navštíviť Vežu snov Tatras Tower, zažiť jazdu tobogánom a v závere výletu návštíviť Tricklandiu.

Zoznamovací výlet sme si všetci užili a zhodnotili celý pobyt ako pekný úvod stredoškolsrkého štúdia na priemyslovke.

Štúrovci z pohľadu predsedu Matice slovenskej

Dve triedy SPŠT, I. B a III. A, si 28.9.2022 vypočuli prednášku predsedu Matice slovenskej o štúrovcoch.

Na dvoch vyučovacích hodinách sa snažil Marián Gešper zaujať študentov výkladom širšieho kontextu príčin, postojov, cieľov i dopadu ideí a činov vedúcich osobností štúrovskej generácie na spoločnosť v čase ich života a poukázal aj na presah ich zásluh do ďalšieho vývoja smerujúceho až k samostatnej Slovenskej republike. Odmenou za aktívnu účasť študentov na prednáške boli publikácie Matice slovenskej, ktoré môžu žiaci aj učitelia využiť pri ďalšom štúdiu.

Netradičné hodiny boli obohatením a spestrením výučby.

III. A a III. C v kine Cinemax Novum

V piatok 23. septembra 2022 vymenili študenti III. A a III. C triedy školské lavice za pohodlné sedadlá v kine. S popkornom a kolou v rukách sledovali napínavý príbeh odohrávajúci sa na plátne – Top Gun – Maverick, momentálne najhranejší film v Cinemax Novum v Prešove.

Sú to dôležité momenty pre kolektív triedy – spoločná cesta, spoločný film, spoločné posedenie po filme – skrátka, spoločne strávený čas inak ako v škole.

Návšteva Židovského suburbia v Bardejove

September na priemyslovke už tradične patrí návšteve Suburbia v Bardejove. Každou návštevou sa nestačíme diviť, akými veľkými zmenami prechádzajú jednotlivé časti tohto objektu. 

September je tiež smutnou pripomienkou prijatia Židovského kódexu. Je dôležité uvedomiť si, kam až môže zájsť ľudská nenávisť a nedovoliť čoraz viac silnejúcim radikálnym hlasom v našej spoločnosti dostať sa k moci a dopustiť sa podobných zločinov proti ľudskosti. 

Pavlovi Hudákovi z OZ Vita in suburbium ďakujeme za sprostredkovanie zaujímavostí z histórie Suburbia.

Návšteva kina II.C a II.A

V piatok 16.9. sa triedy 2.A a 2.C vybrali na výlet do prešovského kina v obchodnom centre Novum na akčný film Top gun: Maverik. Film bol veľmi napínavý, veľmi sa nám páčil. Po filme sme si ešte dali rozchod po obchodnom centre, najedli sme sa, nakúpili a hurá domov. Bol to dobre strávený piatok. Pani učiteľkám ďakujeme za trpezlivosť a ochotu.

                                          Adela Tomková, II.A

Ušetri a investuj

V rámci projektu Ušetri a investuj, realizovaného v rámci rozvojového projektu na podporu organizačného zabezpečenia vzdelávania pedagogických zamestnancov v oblasti finančnej gramotnosti a výchovy k podnikaniu na rok 2022 vyhláseného MŠVVaŠ SR sa na škole v augustových dňoch uskutočnilo teoretické a praktické vzdelávanie, v rámci ktorého sa učitelia  oboznámili s  metodikou a stratégiou finančnej hry FINANČNÁ ODYSEA DeLuxe. Lektorom vzdelávania bol samotný autor hry MUDr. Milan Pavlík.

Realizáciou projektu chce škola dosiahnuť kvalitné vyškolenie pedagogických zamestnancov prioritne na vybranú tému finančnej gramotnosti – sporenie a investovanie. Ako doplnkové témy školenia boli finančná zodpovednosť spotrebiteľov, plánovanie, príjem a práca, rozhodovanie a hospodárenie spotrebiteľov, úver a dlh,  riadenie rizika a poistenie.

Následne  Dr. Pavlík (autor hry) a učitelia dňa  9.9.2022 oboznamovali žiakov  s metodikou a stratégiou finančnej hry FINANČNÁ ODYSEA DeLuxe, kedže aj v oblasti finančnej gramotnosti platí, že praktické návyky sa najjednoduchšie získavajú prostredníctvom hier, v ktorých sa modelujú rôzne životné situácie: nákupy, plánovanie rozpočtu, komunikácia s bankou investovanie, úvery a iné reálne životné situácie.

V mesiacoch október – november plánuje škola  realizovať medzitriedne súťaže.

Projekt bol dotovaný sumou 1 950 eur (1 825 eur MVVaŠ SR a 125 eur spoluúčasť Rodičovskej  rady pri SPŠT v Bardejove), z ktorej okrem lektorovania boli financované trenažéry Finančná odysea v počte 15 kusov a knihy Základy finančného zdravia taktiež  v počte 15 kusov.

Otvorenie školského roka

Riaditeľstvo Strednej priemyselnej školy technickej v Bardejove oznamuje, že otvorenie šk. roka 2022/2023 sa uskutoční

5. septembra 2022 v budove školy.

ORGANIZAČNÉ POKYNY

  • 7:30 – 7:45 hod. – príchod do školy 
  • 7:45 – 11:00 hod. –  triednické hodiny

Žiaci na triednických hodinách odovzdajú písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti v tlačenej podobe alebo prostredníctvom edupage. 

POKYNY PRE NÁSTUP ŽIAKOV DO ŠKOLSKÉHO INTERNÁTU

Nástup do ŠI spojený so zápisom pred začatím šk. roka 2022/2023 je v nedeľu 4.9.2022,

v čase od 15.00 h do 21.00 h.

Platba za stravu a ubytovanie  za mesiac september 2022  musí byť uhradená pred nástupom žiaka do ŠI, a to bezhotovostne na uvedené čísla účtov.

PLATBA V HOTOVOSTI PRI NÁSTUPE NEBUDE MOŽNÁ.

Mesačné poplatky:

ubytovanie 40 €/mes.

celodenná strava 4,62 eur/deň – zálohová platba vo výške 92,40 eur mesačne.


Pre platbu za ubytovanie a stravu prosím použite nasledovné čísla účtov:
STRAVA – IBAN SK35 8180 0000 007000513895
UBYTOVANIE – IBAN SK57 8180 0000 007000513887

Identifikácia platby: Ak nastupujete prvý krát na náš internát, do poznámky pre príjemcu uveďte meno a priezvisko žiaka za ktorého platíte ubytovanie/stravu. Pokračujúci ubytovaní používajú pridelený VS.

Pre platbu mobilom môžete naskenovať aj QR kódy nižšie – NEZABUDNITE VYPLNIŤ variabilný symbol alebo správu pre príjemcu


Pri nástupe do školského internátu je potrebné predložiť:
1. lekárske potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti pre umiestnenie v ŠI / žiaci 1. roč./,

2. fotografia – 2ks rozmerov 3,5cm x 4,5cm /žiaci 1. roč./,
3. visiaci zámok – 1ks,
4. doklad o úhrade za ubytovanie a stravu za mesiac september 2022,
5. vypísané a podpísané Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti

Oznam vedúcej školskej jedálne

Pripomínam všetkým stravníkom, že aj v školskom roku 2022/2023 je každý stravník (už aj zapísaný) povinný osobne odovzdať vyplnený Zápisný lístok pre odoberanie stravy v školskej jedálni.  Zápisný lístok je potrebné odovzdať vedúcej školskej jedálne.