Priemyslovácka jazda zručnosti – vyhodnotenie

Stredná priemyselná škola začína novú zaujímavú tradíciu, a to prvý ročník študentskej súťaže v jazde zručnosti.

Športový areál SPŠ 24.6.2013 sa zaplnil súťažechtivými študentmi, ktorí chceli preukázať svoje vodičské schopnosti a zručnosti. Do súťaže sa mohol zapojiť každý, kto vlastní vodičský preukaz alebo ho v súčasnosti absolvuje. Cieľom bolo zvládnutie základných vodičských zručností, a to vyhýbavanie sa prekážkam v priamom smere dopredu a dozadu, prejazd v zúženom priestore v oblúku a priamom smere, zastavenie pred prekážkou či zaparkovanie vozidla vo vymedzenom priestore. Rozhodujúcim ukazovateľom bol výsledný čas, ku ktorému sa pripočítavali trestné sekundy za porušenie pravidiel. Nedokončenie jazdného úkonu znamenalo diskvalifikáciu súťažiaceho. Čitať ďalej

Bardejovskí priemyslováci na rokovaní Národnej rady SR a na návšteve Národného divadla

V skorých ranných hodinách 5.júna 2013 sa lýceisti Strednej priemyselnej školy v Bardejove zhromaždili pred budovou školy, s cieľom zúčastniť sa na výprave do hlavného mesta našej republiky pod vedením našej triednej učiteľky Mgr. Kataríny Fottovej a pani učiteľky Mgr. Dany Janečkovej. Po príchode do Bratislavy sme zamierili k budove Národnej rady Slovenskej republiky. Pred vstupom sme mali ešte pár chvíľ na rozhliadnutie sa po Bratislave a Dunaji z vyhliadkovej terasy.

V priestoroch parlamentu nás privítal pán Mgr. Adamišin, ktorý si pre nás pripravil výklad o počiatkoch Slovenskej národnej rady. Následne sme sa vybrali do rokovacej sály, kde prejednávali návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona o ochrane, podpore a odmeňovaní osôb aktívne bojujúcich proti korupcii (zákon o bojovníkoch proti korupcii). Po vypočutí niekoľkých príspevkov pánov poslancov sme sa odobrali do miestnosti Výboru NR SR pre európske záležitosti, kde prišiel medzi nás aj pán poslanec Martin Chren, ktorého oslovila naša triedna učiteľka. Debata s ním bola veľmi zaujímavá a odpovedal nám na mnohé otázky.

Po ukončení návštevy NR SR sme sa vybrali na promenádu nákupného centra Eurovea a obdivovali sme rozvodnený Dunaj. Medzitým sme sa stihli vychystať na divadelné predstavenie „Tak sa na mňa prilepila“ v novej budove SND. Bolo to najlepšie predstavenie, na ktorom sme kedy boli. Hrali tam tí najznámejší slovenskí herci, napríklad Tomáš Maštalír, Jožko Vajda alebo Diana Mórová. Herci si dokonca zažartovali počas predstavenia na tému „záplavy v hlavnom meste“. Bol to nezabudnuteľný zážitok vidieť ich naživo, nie len na obrazovkách televízie. Predstavenie bolo perfektné a všetci sme mali úžasný umelecký zážitok .

Následne nás už len čakala cesta domov. Takto 1.D, trieda technického lýcea Strednej priemyselnej školy v Bardejove, absolvovala svoj prvý výlet a upevnila vzťahy medzi jej členmi. Zostáva nám len spomínať, prezerať fotky a ďakovať našim milým učiteľkám.

Róbert Šimco a Ivana Hariňová