Oznam k prijímacím skúškam

  1. Do budovy, v ktorej sa konajú prijímacie skúšky, môžu vstupovať iba uchádzači o štúdium, okrem nevyhnutného sprievodu zdravotne ťažko postihnutých osôb. Zákonný zástupca ostatných uchádzačov do budovy školy nevstupuje.
  2. V prípade, že žiak sa pre osobitne závažné dôvody (zdravotné,  s prejavmi akútneho respiračného ochorenia, s klinickými príznakmi COVID 19, karanténne opatrenia) nemôže dostaviť na prijímacie skúšky, predloží jeho zákonný zástupca riaditeľovi tunajšej školy žiadosť o povolenie vykonať skúšku v náhradnom termíne, doloženú potvrdením o dôvode neúčasti.
    Žiadosť spolu s potvrdením treba predložiť najneskôr v deň konania skúšok, t. j. 3.5.2021 do 8.00 hodiny.

POZVÁNKA NA PRIJÍMACIE SKÚŠKY

podľa § 66 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

Riaditeľ Strednej priemyselnej školy technickej v Bardejove, Komenského 5, 08542 Bardejov na základe prihlášky na štúdium na tunajšej škole
pozýva

uchádzačov o štúdium na prijímacie skúšky z predmetov: slovenský jazyk a literatúra, matematika.

Prijímacie skúšky sa uskutočnia dňa 3. mája 2021 (1. termín) a 10. mája 2021 (2. termín) v budove SPŠT v Bardejove. Žiak sa dostaví do školy od 7:30 hod. do 8:15 hod. do pridelenej učebne.

Žiakovi bude pridelený kód pre prijímacie skúšky.
Pod týmto kódom bude žiak absolvovať prijímacie skúšky, bude vedený aj vo výsledkovej listine prijímacích skúšok, a to v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov, ktorá bude zverejnená po druhom termíne prijímacích skúšok, t. j. 11. mája 2021.

Žiak so sebou prinesie písacie a rysovacie potreby (pero, ceruzka, kružidlo, pravítko), kalkulačku – nie ako súčasť mobilného zariadenia.

V prípade, že žiak sa pre osobitne závažné dôvody (zdravotné, s prejavmi akútneho respiračného ochorenia, s klinickými príznakmi COVID 19, karanténne opatrenia) nemôže dostaviť na prijímacie skúšky, predloží jeho zákonný zástupca riaditeľovi tunajšej školy žiadosť o povolenie vykonať skúšku v náhradnom termíne, doloženú potvrdením o dôvode neúčasti.
Žiadosť spolu s potvrdením treba predložiť najneskôr v deň konania skúšok.

Uchádzač, ktorý podal prihlášku na dva študijné odbory našej školy, vykonáva prijímacie skúšky iba raz v prvom termíne. Výsledok PS platí pre obidva termíny prijímacích skúšok.

Na základe výsledkov prijímacej skúšky sa vytvorí poradie úspešných uchádzačov. Prijatým uchádzačom spolu s doručeným rozhodnutím o prijatí na štúdium škola oznámi termín, miesto a spôsob zápisu na štúdium.

Ing. Jaroslav Bujda
riaditeľ školy

NAG 2021

Aj tento rok sa konal už 16. ročník prestížnej študentskej súťaže Networking Academy Games (NAG 2021), ktorej sa zúčastnili aj žiaci z odboru informačné a sieťové technológie (Peter Korba, Juraj Majdák, Filip Lešík). Súťaž bola aj v tomto roku, po druhý krát v jej histórii, organizovaná vzhľadom na mimoriadne podmienky v súvislosti s rizikom nákazy koronavírusom COVID-19 on-line s využitím videokonferenčného a kolaboračného systému Webex. Študenti stredných a vysokých škôl z celého Slovenska mohli ukázať svoje vedomosti a schopnosti z oblasti počítačových sietí, ktoré získali štúdiom v rámci uvedeného programu. Tento rok sa súťažilo iba v kategórií jednotlivcov. Súčasťou súťaže bol on-line vedomostný test a riešenie online praktickej úlohy v simulátore PacketTracer.

Vo finále už 16. ročníka „sieťovej olympiády“ súťažilo 75 najlepších študentov z 23 stredných a vysokých škôl, ktorí museli preukázať vedomosti na úrovni medzinárodnej priemyselnej certifikácie CCNA.  Študenti sa museli popasovať s náročnými zadaniami a ukázať, že dokážu riešiť aj profesionálne naformulované požiadavky zákazníkov. Odmenou za to je záujem firiem – ich potenciálnych zamestnávateľov.

Čitať ďalej

Fašizmus z pohľadu odborníka

Dištančné vzdelávanie má okrem nesporných záporných stránok aj pár výhod. Jednu z nich sme využili na to, aby sme si 14. 4. 2021 na online besedu pozvali odborníka na fašizmus – Mgr. Jakuba Drábika, PhD. – historika, vysokoškolského pedagóga a samostatného vedeckého pracovníka Historického ústavu SAV.

Študenti 1. A a 1. C triedy a učitelia občianskej náuky a dejepisu sa dozvedeli viac o základoch, princípoch fašizmu, o spôsoboch komunikácie fašistických vodcov, o symboloch a hrozbách fašizmu.

Mať správne, pravdivé informácie, vedieť sa orientovať v spleti dezinformácií a vedieť oponovať je veľmi dôležité pre rozvoj občianskych kompetencií a kritického myslenia mladých ľudí.

Administratívna maturitná skúška

Podľa rozhodnutia ministerstva školstva z 22.3.2021, uverejneného na stránke www.minedu.sk  Rozhodnutie o termínoch a organizácii internej časti maturitnej skúšky v čase mimoriadnej situácie v školskom roku 2020/2021,

riaditeľ Strednej priemyselnej školy technickej, Komenského 5, 085 42 Bardejov

určuje

priebeh maturitnej skúšky na SPŠT v Bardejove nasledovne:

V školskom roku 2020/2021 sa na Strednej priemyselnej škole technickej v Bardejove interná časť maturitnej skúšky vrátane teoretickej časti a praktickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky vykonáva administratívne.

Viac informácií je dostupných v dokumente – Maturitné skúšky 2020/2021.pdf

Odovzdávanie ročníkových projektov

1. Žiak navštívi adresu https://form.spsbj.sk/rpj.php
2. Vyplní formulár
3. Prilepí prácu vo formáte PDF a DOCx/DOC, ak má prílohy tie zbalí do ZIP súboru a prilepí ich tiež. Pri nahrávaní súborov platí, že súčet všetkých nahrávaných súborov (PDF, DOC, ZIP) nesmie presiahnuť 256MB. Ak by žiak potreboval zaslať väčší súbor, formulár odošle bez ZIP súboru s prílohami, ten následne uloží na nejaké úložisko (www.uschovna.cz, www.posilej.cz, google disk, OneDrive, a iné) a zašle odkaz na súbor na adresu administrator@spsbj.sk so žiadosťou o priradenie prílohy k zadanému RPJ.
4. Klikne na tlačidlo Odoslať