Aká bude budúcnosť mladých Prešovského kraja?

✨Vieš, aká bude tvoja budúcnosť? Bude presne taká, akú si ju vytvoríš. A práve teraz je čas, kedy ju môžeš meniť. 

Tvoj názor a skúsenosť sú pre nás dôležité. ✍️ Vyplň tento anonymný dotazník: https://forms.gle/T6sU8GjTAGJYAojn7 a staň sa človekom, ktorý mení život mladých v našom kraji k lepšiemu!

🦸Práve na základe informácií z dotazníkov, bude kraj schopný navrhnúť konkrétne opatrenia na ich zlepšenie. Dotazník je určený pre všetkých od 15 do 30 rokov, ktorí žijú/študujú alebo pracujú v Prešovskom kraji. 

Prieskum realizuje v období od 23.11. do 21.12. 2021 @Rada mládeže Prešovského kraja v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom. 

Záleží nám na tom, aby sa mladí v kraji cítili dobre. Podpor preto tento post zdieľaním, nech sa dotazník dostane k čo najširšiemu počtu mladých. Ďakujeme 🙂

Zenit v programovaní

Dňa 24.11.2021 sa dištančnou formou konalo krajské kolo v súťaži ZENIT
v kategórii Grafik. Na krajskom kole nás reprezentoval žiak 4.C triedy
z odboru informačné a sieťové technológie Filip Šuľa. V kategórii
Grafik – Grafický dizajnér súťažilo 18 študentov z celého Prešovského
kraja. V ťažkej konkurencii Filip obsadil 3.miesto.

Zadanie pozostávalo z troch praktických úloh: vytvorenia propagačného plagátu, obálky časopisu a navrhnutia vzorových podstránok vnútorných strán športového časopisu
„snow-skate-surf“.

Filipovi zo srdca blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

Tohtoročné kolo olympiády žiaci absolvovali bez realizácie ústnej časti, no museli sa popasovať s náročnými úlohami v časti písomnej. Tá, ako zvyčajne, pozostávala z posluchu s porozumením, čítania s porozumením, gramatiky a slovnej zásoby. Po vypočutí si prečítaného textu a vypracovaní úloh pre posluch s porozumením, sa súťažiaci sústredili na zložité gramatické štruktúry, náročnú slovnú zásobu  a čítanie obsiahleho článku s pridelenými úlohami.

Do súťaže sa zapojilo deväť žiakov z 1.C, 2.D. 3.A, 4.A a 4.C triedy. Tí najlepší boli naši budúci maturanti, žiaci 4.C triedy, ktorí zaujali prvé tri miesta v nasledujúcom poradí:

Korba Peter  –  1.miesto
Gambaľ Miroslav  –  2.miesto
Majdák Juraj  –  3.miesto

Všetkým trom súťažiacim srdečne blahoželáme, prajeme úspešné ukončenie štúdia na našej škole v r. 2022 a víťazovi budeme držať palce počas obvodného kola.

Zároveň ďakujeme ostatným zúčastneným za účasť, snahu pri riešení náročných úloh aj chuť zabojovať o miesto a tešíme sa na ďalšie kolo olympiády v šk. roku 2022/2023.                                                                                                                   Vyučujúci ANJ