Zoznamovací výlet žiakov prvého ročníka SPŠ v Bardejove

V tradícii prváckych zoznamovacích výletov, založenej minulý rok, sme chceli pokračovať aj tohto roku. Vytvoriť nové priateľstvá nám ponúkol výlet do Vysokých Tatier.

V utorok 26.9.2017 sa dva autobusy so žiakmi, ich triednymi učiteľmi a Ing. Popjakom nasmerovali na Tatry, konkrétne do Kežmarských Žľabov.

Po ubytovaní a posilňujúcom obede naša cesta viedla do Starého Smokovca, kde bol začiatok túry na Hrebienok, k Vodopádom Studeného potoka a Reinerovej útulni. Tam sme sa posilnili a okrem krásnych vyhliadok, ktoré sa nám ponúkali, sme obdivovali aj líšku Elišku.

Po večeri sme pripravili ohnisko a všetko potrebné na opekanie. Kto vládal, zahral si futbal, a viacerí oprášili aj ľudové pesničky. Čitať ďalej

Žiacka školská rada

Je tu nový školský rok 2017/2018 a v ňom nové tváre na našej škole.

A preto dňa 18.9.2017 sa uskutočnili voľby do Žiackej školskej rady pri SPŠ. Tajným hlasovaním zástupcovia študentov zvolilo 11 členov. Z nich vzišla následne zostava: predsedníčkou sa stala Klaudia Vantová, podpredsedníčka  Erika Dubňanská, tajomník    René Lukáč, finančný manažér Dávid Košša zástupca pre styk s verejnosťou       Boris Michnovič.

Členmi Žiackej školskej rady pri SPŠ v školskom roku 2017/2018 sa stali:

 

 

  Meno a priezvisko Trieda
1. Timotej Kendra 1.C
2. Jozef Mackanič 2.A
3. Patrik Sidor 2.B
4. Jakub Plaskoň 2.C
5. Samuel Vasilenko 3.A
6. René Lukáč 3.B
7. Dávid Košša 3.C
8. Radoslav Hnatko 4.A
9. Klaudia Vantová 4.B
10. Boris Michnovič 4.C
11. Erika Dubňanská 4.D

 

 

Zástupca žiakov v Rade školy: Erika Dubňanská

Futbalové zápolenie prváckych tried

V areáli Strednej priemyselnej školy v Bardejove, za príjemného slnečného počasia, merali sily vo futbale prvácke triedy.

Na pozadí taktickej hry, oťukávania súpera, jeho športových zručností, prebiehalo zároveň spoznávanie spolužiakov, upevňovanie kolektívu. Futbalové jedenástky sa prejavili herne a ich spolužiaci oduševneným povzbudzovaním!

Víťaz môže byť len jeden, gratulujeme teda tímu 1. A  triedy,

na druhom mieste skončili žiaci 1. C triedy a tretie miesto obsadili žiaci 1. B triedy.

VŠETKÝM GRATULUJEME! Čitať ďalej

Študenti SPŠ boli súčasťou osláv Dňa polície 2017 v Prešove

Dňa polície 2017 v Prešove sa 14. septembra zúčastnili aj študenti SPŠ, ktorí vystupovali v rámci ukážky simulovanej dopravnej nehody a súčinnosti integrovaného záchranného systému.

Nezodpovedný mladý vodič pod vplyvom alkoholu najskôr zrazil dvoch chodcov a v snahe utiecť z miesta nehody narazil do iného vozidla a zranil ďalších troch ľudí.  Nehodu videli náhodní okoloidúci, privolali záchranárov a do príchodu lekárov sa snažili zraneným dať prvú pomoc.

Našťastie to bola iba ukážka. Na jednej strane mala upozorniť na to, čo môže spôsobiť ľahkovážnosť, nezodpovednosť a bezohľadnosť, na druhej strane bola ukážka demonštráciou spolupráce, dôležitosti a náročnosti práce záchranárov, hasičov a v neposlednom rade aj policajtov. Čitať ďalej

SPŠ ocenená ministrom vnútra SR

Odbor prevencie kriminality Kancelárie ministra vnútra Slovenskej republiky v rámci svojich aktivít udelil 14.9.2017 ceny za prínos v oblasti prevencie kriminality za rok 2016.

Cena Ministerstva vnútra Slovenskej republiky sa udeľuje za realizované aktivity v oblasti prevencie kriminality a je čestným vyznamenaním pre organizácie a jednotlivcov, ktorí svojimi aktivitami prispievajú k zvyšovaniu bezpečnosti na národnej, regionálnej a miestnej úrovni.

Kandidáti na Cenu prevencie kriminality sa nominujú každoročne len za jeden kraj a v tomto roku boli ocenené v rámci Dňa polície 2017 tri subjekty z Prešovského kraja v troch kategóriách, jeden za každú kategóriu – samospráva; občianske združenie, nadácia, nezisková organizácia a iný subjekt (jednotlivec, vzdelávacia inštitúcia, podnikateľský subjekt). V kategórii iný subjekt získala cenu Stredná priemyselná škola v Bardejove za dopravno-preventívne projekty realizované v spolupráci s Dopravným inšpektorátom Okresného riaditeľstva PZ v Bardejove.

Ocenenie v oblasti prevencie kriminality odovzdal Ing. Jozef Halcin, riaditeľ odboru prevencie kriminality MV SR. Čitať ďalej

Deň finančnej gramotnosti

Od roku 1966 si svet každý rok presne 8. septembra pripomína Medzinárodný deň gramotnosti, ktorého cieľom je bojovať proti analfabetizmu.

Na Slovensku je tento problém zanedbateľný, rieši ho povinná školská dochádzka. Avšak jedným z veľkých rizík dnešnej spoločnosti je negramotnosť finančná, ktorá je i jedným z faktorov, ktoré prispeli k finančnej kríze.

Neschopnosť robiť správne finančné rozhodnutia veľmi negatívne zasahuje do života ľudí.

Projekt Deň finančnej gramotnosti je dlhodobý vzdelávací projekt, ktorého cieľom je poukázať na tento fakt a zároveň poskytnúť vzdelávacie aktivity na zvyšovanie finančnej gramotnosti na Slovensku. Čitať ďalej