Oliver Sidorjak majstrom Slovenska

Dňa 9.10.2021 sa v mestskej športovej hale v Michalovciach konali majstrovstvá Slovenska v Mas-wrestlingu. Na tomto národnom šampionáte mal zastúpenie aj klub KSTaK Matej Bardejov, v ktorom pôsobí aj Oliver Sidorjak. To, že tento rok bude s ním treba počítať o vrcholné priečky, ukazovali výsledky v Slovenskom pohári. Po náročných a ťažkých súbojoch počas celého roka, kde skončil striedavo na 1. mieste, dva-krát na 2.mieste a v celkovom hodnotení na 2.mieste, potvrdil neustále zlepšovanie svojej výkonnosti a najdôležitejšiu súťaž v tomto roku vyhral.

Titul majstra Slovenska mužov si vybojoval ako vôbec najmladší pretekár, a to vo veku len 18 rokov! Oliver príjemne prekvapil nielen tým, že vyhral svoju kategóriu do 105 kg, ale skončil druhý aj v absolútke, kde súťažil aj s omnoho ťažšími pretekármi.

Svoj predpoklad pre tento šport ukázal už ako 16-ročný, keď sa suverénnym spôsobom stal medzinárodným majstrom Ukrajiny do 16 rokov v najťažšej váhovej kategórii.  V roku 2019 dokázal viesť vyrovnané zápasy o popredné umiestnenia aj s mužmi na Slovensku .

V minuloročnej sezóne sa vo veku 17 rokov definitívne zaradil medzi užšiu mužskú slovenskú špičku a tento rok potvrdil, že je aktuálna mužská jednotka na Slovensku v kategórii do 105 kg. Svojimi výkonmi si zaslúžene „vypýtal“ pozvánku do reprezentácie pre rok 2022, kde pevne veríme, bude zbierať cenné skúsenosti a dôstojne reprezentovať Slovensko na svetovom pohári.

Mgr. Ján Matej

Úspešný modelár

Na základe rozhodnutia Rady raketových modelárov LERMAS sa Maroš Fecek, žiak 3.B triedy SPŠT v Bardejove, odbor elektrotechnika, v dňoch 2. – 8.10.2021 zúčastnil Majstrovstiev sveta raketových modelov v meste Buzau v Rumunsku, kde v súťaži družstiev získal striebornú medailu v kategórii S1 (raketa výška) a 3. miesto obsadil v kategórii S8D (rádiom riadený raketoplán).

Srdečne blahoželáme k úspechu.

Projekt Interreg Tarnow Poľsko 13.-15.10.2021

Vďaka zapojeniu našej školy do projektu Interreg mali žiaci počas troch októbrových dní možnosť absolvovať zaujímavé aktivity v poľskom meste Tarnòw. Lektori z Fabriky budúcnosti pre nich pripravili bohatý program. Žiaci mali možnosť vyskúšať si programovanie robotov, zažili interaktívnu prehliadku mesta spojenú so súťažou, stavali čo najvyššiu vežu, ale absolvovali aj zaujímavú prednášku o fake news. Okrem programu vo Fabrike budúcnosti mohli prekonať sami seba a svoj strach a vyliezť po lezeckej stene do výšky 10 metrov či zajazdiť si na motokárach.

Zo školy do lesa

Vyše desaťkilometrová prechádzka lesmi sfarbenými všetkými farbami jesene iste prospela študentom I. D aj II. A triedy. Modrá obloha, lúče slnka a dobrá nálada boli našimi sprievodcami a fotografie iste budú dokumentovať piatok 8. októbra 2021 ako jeden z krajších školských dní. Spoznali sme trochu Čergovské pohorie, vyšliapali sme do výšky 1057m na Dvoriská, odkiaľ sme videli až Vysoké Tatry a nadýchaní čerstvého vzduchu, plní dojmov a energie sme sa vracali späť. Otestovali sme spolupatričnosť a ochotu pomôcť, napríklad tým, ktorí menej vládali, a rozostavení do rojnice sme našli aj vo vysokej tráve stratený mobil. Z lesa nás vyprevadila jelenica v sprievode dvoch statných jeleňov. Veríme, že ozveny zo spoločne prežitého dňa v nás budú rezonovať ešte dlho.

Relive ‚Livovská Huta-Dvoriská‘