Mladý tvorca 2022

Počas školského roka 2021/22 Lucia LužinskáSofia Pavelčáková, žiačky prvého ročníka študijného odboru technika a prevádzka dopravy, sa zúčastnili súťaže Môj podnikateľský sen organizovanej Ministerstvom hospodárstva SR v rámci projektu Mladý tvorca.

Lucia a Sofia nás reprezentovali v projektoch Školský simulátor jazdy a Letecký simulátor, v ktorých sa umiestnili na peknom 8. a 10.mieste.

Súťaž sa konala pod záštitou Mgr. Dany Záleskej. Darčekové tašky v jej mene žiačkam odovzdal riaditeľ školy Ing. Jaroslav Bujda. Dievčatám blahoželáme a prajeme veľa  osobných a študijných úspechov.

Výsledky súťaže boli vyhodnotené v tomto školskom roku : https://www.mhsr.sk/uploads/files/3VsOc6A0.pdf

rbt

Znalosť jazykov je bránou k múdrosti

Pravdivosť tejto dávnej múdrosti platí v dnešnej dobe stále viac a viac. Znalosť cudzích jazykov nám však otvára nielen bránu k múdrosti, ako hovorí Roger Bacon, anglický filozof, ale tiež nám pomáha pri otváraní nových pracovných príležitostí či kariérnom postupe, umožňuje nám nový pohľad na veci, rozširuje náš obzor, prispieva k porozumeniu medzi ľuďmi či búra bariéry pri cestovaní a spoznávaní nových kultúr. 

Naši žiaci, víťazi školských kôl olympiád v nemeckom a anglickom jazyku,  reprezentovali našu SPŠT v okresných kolách v kategórii 2.D, ktoré sa uskutočnili na pôde  Gymnázia L. Stöckela v Bardejove v dňoch 18. a 19. januára 2023, boli mimoriadne úspešní a všetci si vybojovali postupové miesta na krajské kolá:

Laura Margicinová – I.A – 1. miesto v okresnom kole olympiády v nemeckom jazyku,

Patrik Tarcala – IV.C– 2. miesto v okresnom kole olympiády v nemeckom jazyku, Jakub Štelmach – IV.C – 1. miesto v okresnom kole olympiády v anglickom jazyku.

Srdečne blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a všetkým držíme palce na krajských kolách olympiády v nemeckom a v anglickom jazyku.

Lyžiarsky výcvikový kurz

Po dvoch rokoch covidpauzy sa tento rok podarilo zorganizovať od 9.1.-13.1.2023 lyžiarsky výcvikový kurz v lyžiarskom stredisku BACHLEDKA Ski&Sun.

Lyžiarsky výcvik prebiehal podľa výcvikového plánu, žiaci priemyslovky si osvojili základy lyžovania a snowboardingu a tí, ktorí už lyžovať a snowboardovať vedeli, mali možnosť sa zlepšiť, porovnať sa so svojimi spolužiakmi a môžu svoje schopnosti aj naďalej rozvíjať rekreačným športovaním.

Večernými animovanými programami sa žiaci zabavili, lepšie sa spoznali a celý kurz sme si všetci veľmi užili.