Stavbárska olympiáda

Slovenská technická univerzita v Bratislave, Stavebná fakulta, vyhlásila v decembri 2016 súťaž pre študentov stredných škôl, ktorí študujú v odboroch so stavebným zameraním. Cieľom súťaže bolo zasúťažiť si a overiť svoje vedomosti, získať zaujímavé poznatky o štúdiu na vysokej škole, spoznať Stavebnú fakultu STU v Bratislave a jej študijné programy.

Študenti SPŠ 1. až 4.  ročníka stavebných odborov sa s veľkou ochotou do tejto súťaže zapojili. Olympiáda prebiehala cez internet a pozostávala postupne z 3 kôl. Po registrácii a prihlásení sa súťažné otázky zverejnili. Celkove bolo zaregistrovaných 62 žiakov SPŠ. Na regulárny priebeh súťaže dozerali učiteľky odborných stavebných predmetov Ing.Priputenová a Ing. Hovancová.

Vo februári 2017 bolo vyhodnotenie Stavbárskej olympiády. Študenti SPŠ v celoslovenskej súťaži získali diplom za najväčší súhrnný počet bodov. Čitať ďalej

Atletika

Na krajských majstrovstvách v atletike mala SPŠ zastúpenie v behu na 1500m, na štart  sa postavila za SPŠ skúsená všestranná športovkyňa, žiačka 4.A triedy, Martina Cingeľová, ktorá skončila na peknom druhom mieste.

Úspešní futbalisti

Futbalisti SPŠ v Bardejove boli tohto roku veľmi úspešní, prešli cez okresné kolo so samými výhrami. V regionálnom kole suverénne porazili domáci Sabinov 8:0, v krajskom kole remizovali s Popradom a so Sninou A, jediný zápas prehrali s Prešovom  2:1 a skončili na konečnom 3.mieste. Čitať ďalej