Lyžiarsky výcvikový kurz 2024

Zasnežené svahy Bachledovej doliny lyžiari a snowboardisti SPŠT brázdili v týždni od 22. do 26. januára.

Zažili sme vŕtkavé tatranské počasie, od slnka cez polooblačno, hmlu, mráz, sneh, vietor aj dážď. Niekedy aj všetko za jeden deň. Ale to nás neodradilo od snahy naučiť sa alebo zlepšiť techniku v zimných športoch. A tak na konci týždňa každý z viac ako šesťdesiat účastníkov zvládol vlek aj svah, samozrejme, podľa svojich schopností.

Na zahodenie neboli ani zážitky po lyžovačke, spoločná zábava, aktivity a využité boli aj priestory wellness v Kežmarských Žľaboch, kde sme boli ubytovaní.

Už len veriť, že zima nám bude priať a uvidíme sa aj na iných svahoch.

III. A, B, C, D

Úspech na olympiáde

Dňa 17. januára usporiadalo Gymnázium LS  34. ročník okresného kola Olympiády v anglickom jazyku. Našu školu úspešne reprezentoval Eduard Biath zo 4.C triedy. V konkurencii so strednými školami z okresov Bardejov, Svidník, Stropkov a Stará Ľubovňa vybojoval v kategórii 2D, určenej pre stredné odborné školy, vynikajúce 2. miesto. Aj keď strieborná pozícia na postup do krajského kola v Prešove nestačí, je to chvályhodné umiestnenie, ktoré svedčí o Edových jazykových znalostiach v písomnej aj komunikačnej forme. Jeho zdravé sebavedomie v používaní cudzieho jazyka zaručuje dobré výsledky aj z blížiacej sa maturitnej skúšky, ktorá preňho určite problémom ani stresom nebude. Prajeme mu úspešné ukončenie štúdia.

PK cudzích jazykov