2. kolo prijímacích skúšok

Vážení rodičia,

riaditeľ Strednej priemyselnej školy technickej v Bardejove v zmysle Zákona č. 245/2008 Z. z. Zákon o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov s účinnosťou od 01.04.2021 informuje, že do druhého kola prijímacích pohovorov sú pre žiakov voľné miesta v týchto odboroch:

3765 M technika a prevádzka dopravy – 4 voľné miesta

3650 M staviteľstvo – 2 voľné miesta.

Druhé kolo prijímacích pohovorov sa uskutoční dňa 22. 6. 2021.

Prihlášky môžete zasielať cez Edupage alebo poštou.

Milí maturanti!

Keď končí sa spoločná cesta, smiech zomrel v tichu opustenej triedy,
zostali po vás iba prázdne miesta, na zemi kúsok roztrúsenej kriedy.
V pamäti zbierate vzácne chvíle a v ušiach znejú vám kroky,
poslednou stránkou triednej knihy zatvárate krásne štyri roky …

Milí maturanti!

Niečo sa končí, niečo nové sa začína – taká je „kniha života“. Za každou dopísanou kapitolou nasleduje ďalšia, ktorá príbeh dotvára. Dopredu ešte neviete, či bude pre hlavného hrdinu pozitívna, alebo mu, naopak, prinesie ťažkosti. Zaručene však posúva dej vpred. Bol by som preto rád, keby ste dnešok nevnímali ako koniec, ale ako začiatok. Nie ako dvere, ktoré sa vám zatvárajú pred nosom, ale ako dvere, ktoré sa vám práve odomkli a otvárajú vám priestor a možnosť zažiť niečo nové, nepreskúmané a spoznať nový, neprebádaný svet.

Tento nový svet bezpochyby vyvolá v každom z vás iné pocity. Niektorí ste plní očakávaní a tešíte sa naň. Iní ste neistí a neviete, čo máte očakávať. Možno sú medzi vami aj takí, ktorí sa boja a nechcú cez tieto otvorené dvere prejsť. Musíte si uvedomiť, že závisí hlavne od vás, ako bude ten svet vyzerať a ako si poradíte s nástrahami, ktoré na vás budú za rohom číhať. Viem, že väčšina si s týmito nástrahami hravo poradí. Verím, že výskok z odrazového mostíka, ktorým je dnešný deň, bude mať pre každého z vás pohodlné pristátie, a že plavba vo vlnách života bude hladká a bezproblémová.

Touto cestou by som sa chcel poďakovať aj vašim triednym učiteľom a ostatným kolegom našej školy, čo  pre vás počas rokov strávených na Strednej priemyselnej škole technickej v Bardejove urobili. Za ich vedomosti, ktoré vám trpezlivo odovzdávali, za ich podporu, keď ste ju najviac potrebovali, a v neposlednom rade za ich cenné rady a odporúčania, ktorými vám viackrát  určite nesmierne pomohli. Zaslúžili  sa vo veľkej miere o to, aby táto kapitola, ktorá je práve na svojej poslednej strane, vyzerala tak, ako teraz vyzerá. Prispeli  k tomu, aby vám nedopísalo pomyselné pero, aby ste neodbočili od deja a aby ste nespravili rozhodnutie, ktoré by mohlo tak pekne rozvíjajúci sa príbeh pokaziť. Za to im patrí skutočne obrovská vďaka.

Poďakovanie patrí aj rodičom, ktorí vás na tejto ceste podporovali.

Dovoľte mi zaželať Vám, milí maturanti, aby ste v živote robili správne rozhodnutia, aby ste mali okolo seba správnych ľudí, aby ste mali silu byť slobodnými a zároveň zodpovednými, aby ste dlhý čas zostali hravými, iskrivými a usmiatymi mladými ľuďmi.

CISCO certifikáty

Škola už je niekoľko rokov Cisco Akadémiou a vďaka tomu, majú možnosť naši žiaci získať CISCO certifikáty na úrovni CCNA, ktoré sú veľmi žiadané u IT zamestnávateľoch v oblasti PC sietí. Niekoľkým naším štvrtákom sa tento rok podarilo úspešne absolvovať druhý kurz z tejto série „CCNAv7: Switching, Routing, and Wireless Essentials“. Úspešným študentom zo srdca blahoželáme a želáme veľa úspechov.