Krajské kolo SOČ

Dňa 26.3.2024 sa traja žiaci odboru Technika a prevádzka dopravy zúčastnili Krajského kola SOČ. Súťažili v dvoch kategóriách. V kategórii Voľný čas sa predstavila dvojica Lucia Lužinská a Sebastián Drotár, ktorí nie sú v súťažení nováčikovia a najmä Lucia reprezentuje školu pravidelne. Tentokrát obsadili 6. miesto. Nováčikom bol žiak prvého ročníka Šimon Porubský, ktorý ako najmladší účastník v kategórii Strojárstvo, hutníctvo a doprava  v silnej konkurencii žiakov štvrtého a tretieho ročníka obsadil chvályhodné 6.miesto. Všetkým žiakom blahoželáme a prajeme veľa úspechov, síl a chuť súťažiť aj naďalej.

Zodpovedný: Ing. Terézia Snaková

V Bardejove, 26.3.2024

Školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

Do školského kola Hviezdoslavovho Kubína sa na SPŠT v školskom roku 2023/24 prihlásilo 14 študentov zo všetkých štyroch ročníkov. Početnejšie bola zastúpená poézia, ale výraznejší bol prednes prózy, v ktorom porota udelila dve prvé miesta – Laure Margicinovej z II. A a Martinovi Nirkovi z II. B – a jedno tretie miesto – Oliverovi Štafurikovi z I. A triedy.

V kategórii poézia prvé miesto získala Zuzana Richveisová z III. A, druhé miesto Miriam  Mačejovská z I. A a tretie miesto patrí Petrovi Lazorovi z IV. D triedy.

Je potešiteľné, že aj na technickej škole si žiaci nájdu cestu k beletrii a k umeleckému prednesu. Víťazom blahoželáme a prajeme úspešné okresné kolo.

„Nemôžem žiť bez kníh.“ Thomas Jefferson

Marec – mesiac knihy sa na hodinách slovenského jazyka a literatúry niesol v znamení spoznávania nových knižných titulov, čítania úryvkov z obľúbených diel či v hre na ilustrátorov. Práce 1.A a 2.B triedy zdobili vestibul našej školy. Všetkým žiakom patrí pochvala za preukázaný pozitívny vzťah k čítaniu.