Som len obyčajný kvet, ale jediný deň v roku mám obrovskú silu!

Raz v roku si všetci pripomíname DEŇ NARCISOV. V tomto roku  tento sviatok pripadol na 27. marca. Počas tohto dňa si ľudia pripínajú narcis ako symbol nádeje, spolupatričnosti a pomoci všetkým, ktorí bojujú s rakovinou. Stredná priemyselná škola sa zapojila do Dňa narcisov a peknou finančnou čiastkou podporila snahu Ligy proti rakovine, ktorá toto podujatie organizuje. Ďakujeme.

Miroslava Hankovská (3.C) Čitať ďalej

DEŇ UČITEĽOV NA SPŠ

Deň učiteľov sa oslavuje v deň narodenia pedagóga Jána Amosa Komenského, učiteľa národov. Sviatok je oslavou práce všetkých pedagogických pracovníkov, ktorých práca je poslaním a zaslúžia si za svoje znalosti, trpezlivosť a obetu úctu a poďakovanie.

My sme si učiteľov uctili 27. marca posedením, ktoré sprevádzali folklórne piesne školskej kapely. Našim učiteľom želáme veľa  úspechov a chuti do práce.

Žiacka školská rada Čitať ďalej

V objatí

Dňa 19.3. sa žiaci SPŠ zúčastnili predstavenia V objatí v podaní Poddukelského umeleckého ľudového súboru.

Človek sa často ocitne v objatí šťastia, ale aj smútku, v zovretí prepychu, či chudoby… Objíma ho iný človek, no aj okolitý svet svojimi nástrahami a prekvapeniami.
Tanec je len jeden kamienok v zložitej mozaike objatí. Mnohí z nás poznajú ten pocit byť v náručí, to krásne popustenie zmyslov z uzdy, ktorá nás drží v aj tak uponáhľanom živote… v živote, ktorý sami nestíhame.
Námetom pre toto predstavenie bolo prepojenie umenia a jednoduchého prejavu lásky, či úcty k druhému – blížnemu. Čitať ďalej

Priemyslováci na horách

Študenti Strednej priemyselnej školy v Bardejove strávili uplynulý týždeň v prekrásnom prostredí našich veľhôr – v Belianskych Tatrách. Lyžiarsky výcvik absolvovali žiaci 2. a 3. ročníka pod dozorom Mgr. Falata  a Ing. Skoncovej.  Na výborne upravených zjazdových tratiach v strediskách Ždiar a Ski Bachledova dolina sa začiatočníci učili  základy lyžiarskej abecedy a snoubordingu, pokročilí zdokonaľovali svoje lyžiarske majstrovstvo.

„Lyžiaraku“ priemyslovákov prialo nádherné počasie a počas jediného dňa, keď na horách panovala víchrica, relaxovali všetci študenti  v teplých vodách v Aquacity Poprad.  Čitať ďalej

“Kto som, kam kráčam”

Prednášky, ktorých sa zúčastnili žiaci 3.ročníka, sa konali v dňoch 19.2.2015

a  13.3.2015 pod vedením  Mgr.S.Benkovej-Rybárovej z CPPPaP.

Obsahom prednášanej témy bolo:

Sebapoznanie ako faktor naplnenia životných ašprirácii
Sebarefelexia, kto som, ako sa vnímam, zamýšľanie nad sebou samým…
Spätná väzba od druhých, ako ma vnímajú, vidia iní, dôležitý zdroj sebavnímania
Teórie osobnosti, pochopenie správania, očakávaní
Schopnosti, zručnosti, znalosti, potreby a hodnotový systém a ich význam v uplatnení sa v živote
Ako ovplyvňuje naše sebavnímanie uplatnenie v živote, ako cez sebapoznanie zlepšiť kvalitu života, ako využiť pozitívne stránky osobnosti, ako eliminovať negatíva Čitať ďalej