Pomôžme spoločne UKRAJINE

Pomôžme spoločne UKRAJINE.🕊

Stredná priemyselná škola technická sa pripája do celoslovenskej zbierky, ktorú vyhlásila Slovenská katolícka charita.

Prispieť do zbierky na pomoc ľuďom z Ukrajiny môžete aj vy darovaním trvanlivých potravín.

Potraviny môžete nosiť do miestnosti č. 18. Zbierka potrvá od pondelka do štvrtka 3.marca 2022.

Vaše potravinové dary budú použité na akútnu pomoc utečencom z Ukrajiny.

Trvanlivé potraviny:

~ čaj, káva
~ instantné polievky
~ cukor, soľ, krupica
~ lekvár, med, granko
~ puding, keksíky, čokoláda
~ trvanlivé mlieko
~ lečo, kompót
~ detské výživy, piškóty
~ konzervy, paštéty, strukoviny
~ cestoviny, ryža
~ lieky

Taktiež môžete darovať ponožky, deky, dezinfekčné mydlá/gély, hygienické potreby.

Ďakujeme za každý prejav pomoci, solidarity a empatie.🕊

Stužková IV.B

Žiaci z našej IV.B si spolu so svojou triednou učiteľkou užili slávnostný večer odovzdávania maturitných stužiek 🎗🎗🎗a už sú z nich oficiálne maturanti. Všetkým držíme prsty pri blížiacej sa písomnej maturite.🍀

Darujte 2% z dane

Vážení rodičia a priatelia školy,

obraciame sa na Vás s prosbou pomôcť nám zlepšiť a skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na našej škole darovaním 2% z dane. Vaše 2% využijeme na rozvoj školských aktivít v prospech Vašich detí. V prípade Vášho súhlasu Vám doručíme potrebné tlačivá, ktoré bude potrebné vyplniť, alebo ich nájdete na stránke našej školy www.spsbj.sk.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodnú darovať príspevok našej škole.

S pozdravom                                                     

Miroslava Kostárová
predseda Združenia rodičov pri SPŠ v Bardejove

Jaroslav Bujda
riaditeľ školy

Olympiády v cudzích jazykoch

Mesiac január sa niesol v znamení okresných kôl olympiád v cudzích jazykoch. Našu školu reprezentovali žiaci, ktorí uspeli v školskom kole olympiády v anglickom a nemeckom jazyku. Z dôvodu pandemickej situácie sa okresné kolá konali online formou na stránke www.onlineolympiady.sk.  

Okresné kolá olympiády v anglickom a nemeckom jazyku pozostávali iba z písomnej časti, ktorá bola realizovaná formou testu. Online test preveroval jazykové zručnosti zúčastnených žiakov. Úlohy boli zamerané na porozumenie vypočutého a prečítaného textu, na preverenie znalostí z oblasti morfológie, lexiky a syntaxe v anglickom a nemeckom jazyku.

Obvodné kolo Olympiády v nemeckom jazyku sa konalo 19. januára 2022. Zúčastnili sa ho žiaci Emil Tomik zo IV.B a Šimon Čech zo IV.C triedy,  víťazi školského kola ONJ.
Emil Tomik sa v kategórii 2D v obvodnom kole umiestnil na peknom 3. mieste.

Obvodné kolo Olympiády v anglickom jazyku sa konalo 13. januára 2022 a žiak Peter Korba zo IV.C triedy zvíťazil v obvodnom kole v kategórii 2D a postúpil na krajské kolo, ktoré sa konalo 8.2.2022 taktiež online formou. Veľmi sa tešíme z 3. miesta, ktoré získal Peter vo svojej 2D kategórii v krajskom kole olympiády v anglickom jazyku.

Všetkým zúčastneným žiakom patrí veľká vďaka za snahu a pozitívny prístup k učeniu sa cudzích jazykov. Zároveň im vyslovujeme pochvalu za úspešnú reprezentáciu školy.

Školský simulátor jazdy

Simulátor je zariadenie, čo má predstavovať reálne prostredie (pilotná kabína, interiér auta a pod.) za účelom výučby / relaxácie. Simulátory sú finančne nákladné, preto sme sa rozhodli na priemyslovke vyrobiť si vlastný simulátor.

V pracovnej činnosti sa žiaci študijného odboru technika a prevádzka dopravy zameriavajú na svoj stanovený cieľ. Riešia vhodnosť použitého materiálu, ale aj samotnú konštrukčnú časť v priestoroch školskej autodielne. Na konštrukciu rámu sme použili jaklový profil. Postupne pridávame, montujeme jednotlivé komponenty od stredového tunela VW Passata, cez pohyblivé sedadlo vodiča, ako aj bezpečnostného pásu až po samotný herný volant s funkciou hmatovej odozvy. Po konštrukčnej časti pripájame aj radiacu páku, ktorá je použitá z BMW. Tú sa nám podarilo zakomponovať do stredového tunela, ktoré je ovládané cez arduino.   

Poukazujeme na využitie v priestore, kde školský simulátor jazdy môže slúžiť:

  • ako trenažér autoškoly,
  • na relax popri práci,
  • na hranie počítačových hier.