IPM STUDENT AWARD 2020

Benjamín Vajda, študent priemyslovky, opäť úspešný

V súťaži IPM STUDENT AWARD 2020 druhé miesto

     Študenti Strednej priemyselnej školy technickej v Bardejove i v tomto náročnom období sa už tradične zapojili do celoslovenskej súťaže v 3D modelovaní IPM STUDENT AWARD 2020 .

Aj napriek tomu, že v čase od marca do konca školského roka 2019/2020 prebiehala dištančná forma vyučovania, študent IV.C triedy odboru technické lýceum so zameraním na strojárstvo  Benjamín Vajda obsadil v celoslovenskom kole uvedenej súťaže výborné 2. miesto s prácou Mondraker summum 2012 –  ide o detailne vymodelovaný bicykel so stojanom. 

Do celoslovenského kola súťaže IPM Student Award 2020 postúpilo 7 prác zo stredných škôl Slovenskej republiky, kde používajú grafické systémy od spoločnosti PTC, Creo (Pro/ENGINEER).

 Práce podľa témy neboli bližšie kategorizované. Z hľadiska spracovania sa hodnotilo v dvoch kategóriách. V kategórii A sa hodnotila originalita, náročnosť a zložitosť práce, a to hodnotiacimi známkami 10,8,6,4,2 bodov. V kategórii B rozhodovalo technické prevedenie a praktické využitie práce, a to hodnotiacimi známkami 5,4,3,2,1 bodov.  

Spoločnosť IPM Solutions, s. r. o už dlhé roky spolupracuje s Štátnym Inštitútom odborného vzdelávania na organizovaní študentskej súťaže  IPM Student Award. Prirodzenou súčasťou súťaže je aj odovzdávanie cien pre víťazov, ktoré realizovalo vždy osobne za účasti ocenených a ich školiteľov. Vzhľadom k súčasnej epidemiologickej situácii a opatreniam vlády sa vedenie spoločnosti rozhodlo tento rok porušiť tradíciu a víťazom súťaže ceny budú poslané kuriérom do ich škôl a odovzdané  vedením školy.

Študenti SPŠT pod odborným vedením Ing. Petra Simka, učiteľa technických predmetov, každoročne  získavajú popredné umiestnenia v celoslovenských kolách súťaže odborných vedomostí a zručností v oblasti využívania grafických systémov vo vyučovacom procese stredných odborných škôl.

Sme radi, že tento 19. ročník bol naším už 13. popredným umiestnením v rebríčku ocenených v rámci celoštátnej súťaže. Víťazi jednotlivých ročníkov sú buď absolventi, alebo študenti vysokých škôl technického zamerania, čo len potvrdzuje ich kvalitnú odbornú prípravu počas stredoškolského štúdia.

Ing. Peter  Simko, SPŠT Bardejov