Lyžiarsky výcvikový kurz 2020

V dňoch 20. – 24. 1. 2020 sa druháci bardejovskej priemyslovky vybrali do Tatier naučiť sa lyžovať, niektorí snowboardovať. Penzión Jánošík poskytol pre všetkých výborné ubytovanie a stravu – na raňajky švédske stoly a k obedu a večeri si každý mohol popýtať prídavok.
I keď nás Bachledka v pondelok privítala hmlou, v ostatné dni nám to bohato vynahradila nádherným slnečným počasím. Boli sme rozdelení do piatich družstiev. Super upravené zjazdovky a dostatok snehu nám výrazne pomáhali v učení. Aj keď asi polovica z nás veľmi nelyžovala, naučili sme sa aspoň základy, alebo sme sa výrazne zlepšili. Tí najlepší vyskúšali všetky zjazdovky.
Lyžovanie bola síce hlavná časť nášho programu, ale dostatok času sme mali aj na regeneráciu síl, aj na zábavu. Každý večer sme si vypočuli denný rozkaz a do večierky sme vymýšľali spoločný program. V stredu popoludní sme dokonca niektorí navštívili Aquacity v Poprade a tí, ktorým sa nechcelo do vody, si užili peknú prechádzku po Monkovej doline. Aj zimná turistika má svoje čaro.
Domov sme sa vrátili s novými zážitkami, plní energie a s perspektívou aktívneho športovania na zjazdovkách, kde budeme zlepšovať to, čo nás naučili naši inštruktori – Jaroslav Stach, Ľuboš Falat, Renáta Popovcová, Mária Kavuľová a Tomáš Reviľák. O naše zdravie sa staral záchranár Marián Baran.
Škoda, že lyžiarsky výcvikový kurz je na strednej len raz.