Odborné vzdelávanie bez hraníc Beseda projekt Erasmus

V rámci projektu Erasmus+ sa dňa 13.2.2020  uskutočnila beseda na tému Odborné vzdelávanie bez hraníc v kontexte žiaci žiakom.

Na tomto zaujímavom stretnutí sa žiaci, ktorí absolvovali krátkodobé mobility v Prahe (informatici) a vo Viedni (elektrotechnici), podelili o svoje získané vedomosti a kompetencie, ale aj o svoje skúseností a zážitky.

Žiakom z druhého a tretieho ročníka prostredníctvom svojich prezentácií predstavili, čo všetko získali  prostredníctvom zahraničnej stáže. Priblížili svoje pracoviská, získané skúsenosti z pracovného procesu, z riadenia firmy i čo im celý pobyt priniesol. Porozprávali o kultúrnych akciách, ktoré absolvovali cez víkendy, ale aj o tom, ako sa museli „sami o seba“ postarať za tri týždne. Tieto príbehy boli najvtipnejšie.

Svojim mladším spolužiakom odporučili, aby sa zaujímali o takéto projekty a využili ich, ak to škola ponúka.

Spolužiaci najčastejšie kládli otázky týkajúce sa financií – čo bolo z projektu uhradené, či dostali vreckové, či našli cestu na pracovisko, ako sa im pracovalo, aké bolo stravovanie, či neboli hladní, kedy museli ráno vstávať, či by ešte išli znova, ak by mali možnosť.

Otázkam nebolo konca kraja…

Besedy sa zúčastnili aj riaditeľ školy Ing. J. Bujda, kontaktná osoba Ing. Mgr H. Labancová a učitelia, ktorí sprevádzali žiakov na stáži, ktorí podávané informácie žiakov ešte dopĺňali a upresňovali.

V závere besedy riaditeľ školy poďakoval všetkým prítomným a besedu ukončil známou pravdou, že je lepšie raz zažiť ako stokrát počuť.