Projekt: Pozorujte svet s micro:bitom

V priebehu októbra prebehla v médiách masívna kampaň na grantovú výzvu pre školy. Reč je o digitálnych zručnostiach, ktoré je nepochybne potrebné rozvíjať u žiakov na všetkých typoch škôl intenzívne a inovatívnymi metódami. Za touto výzvou stáli stabilní partneri. Tí sa rozhodli v rámci projektu ENTER v spolupráci s Telekomom, SPy a Aj Ty v IT ešte viac podporiť a zlepšiť podmienky pre rozvoj digitálnych zručností detí inovatívnym a zážitkovým spôsobom a priniesť aj učiteľom ďalší nástroj, ktorý im pomôže na hodinách hravou, zaujímavou a interaktívnou formou priblížiť svet digitálnych technológií a programovania prostredníctvom micro:bitov.

To nás  nenechalo ľahostajnými, a tak sme sa do výzvy zapojili aj s naším projektom  Pozorujte svet s micro:bitom. Podarilo sa, boli sme úspešní, zaradili sme sa medzi 243 škôl, ktoré získali grant na zakúpenie micro:bitov.
Ďakujeme nadácii Pontis s podporou Nadačného fondu Telekom.

Tešíme sa už teraz na tvorivé programovanie a zaujímavé projekty, ktoré so žiakmi vytvoríme pri objavovaní sveta okolo nás s micro:bitom.

Mgr. Dana Janečková