RoadTrip 2023

Pod záštitou Úradu vlády SR 22. marca 2023 sa v aule SPŠT   uskutočnila  prednáška pod názvom RoadTrip 2023 o čerpaní štrukturálnych fondov na Slovensku.

Cieľom  RoadTripu 2023 je priblížiť mladým ľuďom problematiku financovania rozličných projektov z európskych štrukturálnych a investičných fondov v navštívenom regióne.

Základom aktivity boli prezentácie lektorov zamerané na príklady dobrej praxe – čo konkrétne  eurofondy priniesli pre mesto a jeho okolie. Počas prednášky sa žiaci mohli  oboznámiť s princípmi čerpania fondov, ako aj s konkrétnymi informáciami o úspechoch operačných programov na Slovensku.

Úrad vlády SR ako realizátor komunikačných a informačných aktivít o čerpaní štrukturálnych fondov pripravil  aj zaujímavú súťaž pre žiakov 3. ročníka o tom, čo sa v našom regióne, meste za posledné obdobie vybudovalo z fondov Európskej únie.

Prednášky sa zúčastnili žiaci 3.C a 3.D odboru informačné a sieťové technológie.

Žiaci dostali za úlohu vyhľadať projekt z programového obdobia 2014 – 2020 vo svojom meste alebo regióne a popísať ho v detailnej správe. Správa by mala obsahovať operačný program, v rámci ktorého bol projekt realizovaný, rozpočet projektu aj skutočne vyčerpané finančné prostriedky a fotodokumentáciu. Súčasťou správy má byť aj cieľ projektu a najmä jeho prínos z hľadiska žiakov.

Pre víťazov súťaže Úrad vlády SR  pripravil mimoriadne atraktívne ceny:

1. cena ŠKOLA – 3x dataprojektor, 3x notebook
2. cena ŠKOLA – 2x dataprojektor, 2x notebook
3. cena ŠKOLA – 1x dataprojektor, 1x notebook

Pre každého člena víťazného tímu (tímy môžu byť maximálne trojčlenné):
1. cena – herný notebook
2. cena – elektrická kolobežka
3. cena – outdoorová kamera

Ing. Mgr. Labancová