Žiaci 1.C a 3.C na odbornej exkurzii v Košiciach

Tento rok sa v Košiciach konal už druhý ročník jedinečnej výstavy IT SHOW. Toto podujatie je zaujímavou prehliadkou noviniek zo sveta IT technológií. Predstavili sa tu vystavovatelia a spoločnosti ako DATACOMP, EPSON, TOUCHIT, SAMSUNG, TP-LINK, LENOVO, MI, MICROSOFT, či DELL.

Veľkému záujmu sa na výstave tešila najmä virtuálna realita, vystavené modely dronov a hráčska zóna.

Okrem technických noviniek, ktoré si žiaci mohli aj na vlastnej koži vyskúšať, boli pre účastníkov pripravené aj rôzne súťaže. Svoje vedomosti tak v praxi zúročili žiaci Daniel Beňa I.C a Miroslav Gambaľ I.C, ktorým sa poradilo v súťaži získať PowerBank od spoločnosti  Adata.

Šťastie sa na nás usmialo aj v tombole, a to v podobe 3. ceny, ktorou bola  tlačiareň v hodnote 150 EUR. Cena nás veľmi potešila, ďakujeme, IT SHOW!

Exkurzia pokračovala na Strojníckej fakulte TUKE v Košiciach, konkrétne na Katedre robotiky  Žiaci navštívili rôzne učebne a v špecializovaných laboratóriách si mohli vyskúšať riadenie servisných robotov cez programovateľnú jednotku pendant. Zaujímavé tiež bolo pozorovať, ako pracujú pneumatické pohony, rovnako videli aj model Pneumobilu. Ide o prvý automobil s pneumatickým motorom na Slovensku, ktorý sa prezentoval v medzinárodnej súťaži  Pneumobil 2018 v Egeri. Okrem toho mali možnosť vidieť robota, ktorý skladal Rubikovu kocku a ďalšie zaujímavé robotické stavebnice.

Ďakujeme pracovníkom Katedry robotiky, najmä jej tajomníkovi, Ing. Rudolfovi Jánošovi, PhD., zástupcovi vedúceho katedry, doc. Ing. Marekovi  Sukopovi, PhD. a odbornému asistentovi Ing. Petrovi TULEJOVI, PhD. za ochotu ukázať nám priestory, roboty a inú techniku.