NAG 2021

Aj tento rok sa konal už 16. ročník prestížnej študentskej súťaže Networking Academy Games (NAG 2021), ktorej sa zúčastnili aj žiaci z odboru informačné a sieťové technológie (Peter Korba, Juraj Majdák, Filip Lešík). Súťaž bola aj v tomto roku, po druhý krát v jej histórii, organizovaná vzhľadom na mimoriadne podmienky v súvislosti s rizikom nákazy koronavírusom COVID-19 on-line s využitím videokonferenčného a kolaboračného systému Webex. Študenti stredných a vysokých škôl z celého Slovenska mohli ukázať svoje vedomosti a schopnosti z oblasti počítačových sietí, ktoré získali štúdiom v rámci uvedeného programu. Tento rok sa súťažilo iba v kategórií jednotlivcov. Súčasťou súťaže bol on-line vedomostný test a riešenie online praktickej úlohy v simulátore PacketTracer.

Vo finále už 16. ročníka „sieťovej olympiády“ súťažilo 75 najlepších študentov z 23 stredných a vysokých škôl, ktorí museli preukázať vedomosti na úrovni medzinárodnej priemyselnej certifikácie CCNA.  Študenti sa museli popasovať s náročnými zadaniami a ukázať, že dokážu riešiť aj profesionálne naformulované požiadavky zákazníkov. Odmenou za to je záujem firiem – ich potenciálnych zamestnávateľov.

Študentskú súťaž NAG 2021 bola organizovaná spoločnosťou Cisco Systems Slovakia v spolupráci s Technickou univerzitou v Košiciach, Slovenskou technickou univerzitou v Bratislava, Žilinskou univerzitou, Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika a spoločnosťou CEELABS, s.r.o., ako aktivita v rámci národného projektu IT AKADÉMIA – VZDELÁVANIE PRE 21.STOROČIE. Súťaž je registrovaná Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky ako súťaž v oblasti odborných zručností v kategórií C.

Našim študentom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

Zdroj:netacad.sk