POZVÁNKA NA PRIJÍMACIE SKÚŠKY

podľa § 66 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

Riaditeľ Strednej priemyselnej školy technickej v Bardejove, Komenského 5, 08542 Bardejov na základe prihlášky na štúdium na tunajšej škole
pozýva

uchádzačov o štúdium na prijímacie skúšky z predmetov: slovenský jazyk a literatúra, matematika.

Prijímacie skúšky sa uskutočnia dňa 3. mája 2021 (1. termín) a 10. mája 2021 (2. termín) v budove SPŠT v Bardejove. Žiak sa dostaví do školy od 7:30 hod. do 8:15 hod. do pridelenej učebne.

Žiakovi bude pridelený kód pre prijímacie skúšky.
Pod týmto kódom bude žiak absolvovať prijímacie skúšky, bude vedený aj vo výsledkovej listine prijímacích skúšok, a to v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov, ktorá bude zverejnená po druhom termíne prijímacích skúšok, t. j. 11. mája 2021.

Žiak so sebou prinesie písacie a rysovacie potreby (pero, ceruzka, kružidlo, pravítko), kalkulačku – nie ako súčasť mobilného zariadenia.

V prípade, že žiak sa pre osobitne závažné dôvody (zdravotné, s prejavmi akútneho respiračného ochorenia, s klinickými príznakmi COVID 19, karanténne opatrenia) nemôže dostaviť na prijímacie skúšky, predloží jeho zákonný zástupca riaditeľovi tunajšej školy žiadosť o povolenie vykonať skúšku v náhradnom termíne, doloženú potvrdením o dôvode neúčasti.
Žiadosť spolu s potvrdením treba predložiť najneskôr v deň konania skúšok.

Uchádzač, ktorý podal prihlášku na dva študijné odbory našej školy, vykonáva prijímacie skúšky iba raz v prvom termíne. Výsledok PS platí pre obidva termíny prijímacích skúšok.

Na základe výsledkov prijímacej skúšky sa vytvorí poradie úspešných uchádzačov. Prijatým uchádzačom spolu s doručeným rozhodnutím o prijatí na štúdium škola oznámi termín, miesto a spôsob zápisu na štúdium.

Ing. Jaroslav Bujda
riaditeľ školy