Naša škola v súťaži ZENIT v programovaní po štvrtýkrát úspešná

Krajské kolo súťaže ZENIT v programovaní sa konalo v stredu 29. novembra 2017 na Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Prešove.  Súťažilo sa v dvoch kategóriách WebDeveloper a Grafik.

V kategórii WebDeveloper súťažilo 14 študentov. Žiaci mali štyri hodiny na tvorbu dynamického webu. Cieľom súťažnej práce bolo vytvorenie webu pre tematický park – Slovakia Park. Web mal obsahovať stránky: úvod, atrakcie, vstupenky a prihlásenie. Po prihlásení užívateľa mal návštevník k dispozícií sekciu moje vstupenky a administrátor sekciu administrácia. WebDeveloperi tvorili web pomocou HTML, CSS, PHP, MySQL, JavaScript, využívali  frameworky Laravel, jQuery, Bootstrap.

V kategórii Grafik – Grafický Dizajnér súťažilo 14 študentov. V rámci  projektu, ktorý bol zadaním krajského kola, bolo  potrebné vypracovať návrhy pre spoločnosť  MOUNTHILL vytvorením grafickej predlohy pre aplikáciu slúžiacu na nákup v e-shope. Zároveň vytvoriť novú reklamnú kampaň prostredníctvom tlačených médií – plagát, brožúru a mobilnú aplikáciu. Študenti využívali pri práci podľa organizačno – technických pokynov súťaže programy Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Bridge, Adobe InDesign, Adobe Acrobat.

Našu školu na tejto súťaži reprezentovali študenti technického lýcea blok informatika zo 4. D triedy Dávid Ďurčo, Peter Pisarčík, Patrik Kunst, Dávid Kačurik a z 3.C triedy Simon Soroka, Marek Slota a Anton Fecko.

V kategórii Grafik obsadil 2. miesto Dávid Ďurčo, Patrik Kunst  skončil štvrtý.

V kategórii WebDeveloper Peter Pisarčík skončil na peknom 3. mieste.

Viď.: https://spse-po.sk/bleskovky/1022/zenit-v-programovani-1

Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

RNDr. Oľga Poliaková