Znalosť jazykov je bránou k múdrosti

Pravdivosť tejto dávnej múdrosti platí v dnešnej dobe stále viac a viac. Znalosť cudzích jazykov nám však otvára nielen bránu k múdrosti, ako hovorí Roger Bacon, anglický filozof, ale tiež nám pomáha pri otváraní nových pracovných príležitostí či kariérnom postupe, umožňuje nám nový pohľad na veci, rozširuje náš obzor, prispieva k porozumeniu medzi ľuďmi či búra bariéry pri cestovaní a spoznávaní nových kultúr. 

Naši žiaci, víťazi školských kôl olympiád v nemeckom a anglickom jazyku,  reprezentovali našu SPŠT v okresných kolách v kategórii 2.D, ktoré sa uskutočnili na pôde  Gymnázia L. Stöckela v Bardejove v dňoch 18. a 19. januára 2023, boli mimoriadne úspešní a všetci si vybojovali postupové miesta na krajské kolá:

Laura Margicinová – I.A – 1. miesto v okresnom kole olympiády v nemeckom jazyku,

Patrik Tarcala – IV.C– 2. miesto v okresnom kole olympiády v nemeckom jazyku, Jakub Štelmach – IV.C – 1. miesto v okresnom kole olympiády v anglickom jazyku.

Srdečne blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a všetkým držíme palce na krajských kolách olympiády v nemeckom a v anglickom jazyku.