ENTER Programiáda 2023

Projekt Tabletkomat, vytvorený pod vedením Ing. Patrície Glogovskej žiakmi Michalom Popadičom, Marekom Semanišinom a Mariánom Sopčákom z triedy I. D odbor informačné a sieťové technológie, bol hodnotiacou komisiou posunutý do finálového kola ENTER Programiády, ktoré sa uskutočnilo v dňoch 6. a 7. júna 2023 v zážitkovom centre vedy Aurelium v Bratislave.

Do Bratislavy sme vyrazili 5. júna, kde sme sa ubytovali v Hoteli Color. Nasledujúci deň žiaci obhajovali svoj projekt pred 9-člennou komisiou. Počas pobytu v našom hlavnom meste sme navštívili i jeho pamiatky. Pozreli sme si Bratislavský hrad zvonku, Most SNP a Starý most, absolvovali sme dlhšiu prechádzku popri Dunaji, až sme došli k novej budove Slovenského národného divadla. Cestou do hotela sme si pozreli aj starú budovu SND.

Slávnostné vyhlásenie víťazov ENTER Programiády sa konalo v stredu 7. júna 2023. Aj keď sa naši žiaci neumiestnili na prvých troch priečkach, i tak patril ich projekt k piatim najlepším na Slovensku. Počas prípravy, zhotovovania a prezentácie projektu získali kopec nových skúseností a videli, ako to funguje na celonárodných súťažiach.