Klub mladých matičiarov v HOS

Dnes sme boli na prechádzke v krásnom meste Bardejov a rozhodli sme sa, že si spríjemníme deň návštevou Hornošarišského osvetového strediska. Tento kultúrny komplex ponúka širokú škálu umenia a kultúry a boli sme veľmi zvedaví na to, čo nám ponúkne.

Po vstupe do strediska sme sa ocitli v priestoroch výstavy, kde boli vystavené rôzne diela a exponáty umelcov. Prechádzali sme sa medzi maľbami, sochami a inými umeleckými dielami a obdivovali ich krásu a originalitu. Bolo úžasné vidieť, ako umelci vyjadrujú svoje myšlienky a emócie formou umenia.

Jedným z vrcholov návštevy bola možnosť vyskúšať si hrať na hudobný nástroj. 

Následne sme sa presunuli do miestnosti, kde sme si vďaka riaditeľke Domu Maticej slovenskej, Mgr.G.Kaščákovej mohli pozrieť krátky dokumentárny film o Andrejovi Sladkovičovi, významnom slovenskom básnikovi. Bol to veľmi zaujímavý dokument, ktorý nám priblížil jeho život a dielo. Bolo fascinujúce vidieť, aký vplyv mal na slovenskú literatúru a kultúru.

Po filme sme sa zapojili do súťaže o rôzne knihy a časopisy. Bola to príležitosť pre nás všetkých ukázať svoje znalosti a súťaživosť. Atmosféra bola skvelá a všetci sme sa dobre zabavili.

Nakoniec sme sa vybrali na vežu Baziliky svätého Egídia v Bardejove. Táto historická budova je jedným z najznámejších symbolov mesta a ponúka úžasný výhľad na celé okolie. Vyšli sme na vrchol a odtiaľ sme obdivovali panorámu mesta, ktorá nám doslova vyrazila dych. Bol to skutočne jedinečný zážitok.

Celý deň strávený v Bardejove a Hornošarišskom osvetovom stredisku bol pre nás veľmi príjemný a vzdelávací. Mesto ponúka bohatú kultúrnu scénu a históriu.

Marián Lazor, 1.B