Projekt Psychická klíma na škole

V rámci projektu nadácie Tatra banky s názvom Psychická klíma na škole sa na našej škole konalo niekoľko aktivít, pri ktorých sa využilo anonymné hlasovacie zariadenie vytvorené našimi žiakmi.
Prvou aktivitou bolo hlasovanie žiakov ráno pri príchode do školy. Na hlasovacom zariadení si študenti mohli vybrať, akú majú náladu, keď prichádzajú do školy. Na výber mali z troch možností. Prvá možnosť bola veselý smajlík, to znamená dobrá nálada. Druhá možnosť bola smutný smajlík predstavujúci zlú náladu. Posledná možnosť bola neutrálna nálada znázornená smajlíkom bez úsmevu. Po hlasovaní žiakov sa na ďalšom zariadení zobrazil aktuálny počet každej nálady.
Naše hlasovacie zariadenie sa tiež využilo pri zisťovaní záujmu o výlet, kde žiaci opäť mali na výber z troch možností, a to chcem ísť na výlet (✔), nechcem ísť na výlet (X), neviem sa rozhodnúť (-).
Hlasovacie zariadenie pozostávalo z elektrotechnických súčiastok, ktoré boli zakúpené vďaka projektu nadácie Tatra banky. Žiaci týmto projektom získali viac skúseností s prácou na vybranom hardvéri a jeho praktickou aplikáciou. Pri programovaní Microbitu si žiaci zdokonalili algoritmické myslenie a nadobudli nové praktické zručnosti v moderných programovacích jazykoch.